Hoe de productiviteit van werknemers te verbeteren - 10 tips van experts - Oak Engage (2023)

Op dit moment kan het een uitdaging zijn om de productiviteit van werknemers op de werkplek te verhogen; de werkplek heeft het afgelopen jaar een aantal drastische veranderingen ondergaan, waarvan sommige de manier waarop we werken voor altijd kunnen veranderen. Voor veel werknemers kan het wennen aan deze manier van werken lastig zijn.

In bijna alle velden is de gemiddelde werknemer elke dag voor 60% of minder productief, terwijl de cijfers dalenkantoormedewerkers die slechts twee uur en drieëntwintig minuten productief zijnelke dag... Dat is elke dag heel veel verspilde tijd. Om de productiviteit van werknemers te verbeteren, moet u een systeem hebben dat de motivatie binnen uw team stimuleert en hen inspireert om zich voor 100% in te zetten voor alles wat ze doen.

Werknemers simpelweg vertellen om productiever te zijn, zal niets uithalende moderne werkplek, je moet proactief zijn in je gedachten. U moet uw werknemers inspireren, hen de voordelen van productiviteit op de werkplek laten zien en hen de weg wijzen naar het maximaliseren van de productiviteit van werknemers.

In deze blog behandelen we:

  • Wat is de productiviteit van werknemers?
  • Welke factoren zijn van invloed op de productiviteit van uw team?
  • Het belang van de productiviteit van werknemers
  • Wat veroorzaakt een lage productiviteit?
  • Hoe de productiviteit van werknemers te verbeteren: onze top 10 tips

Wat is werknemersproductiviteit?

De productiviteit van werknemers is de motor waarop een bedrijf gedijt. Simpel gezegd, het is een maatstaf voor hoeveel werk een werknemer levert binnen een bepaald tijdsbestek. Productieve medewerkers richten zich op de juiste dingen op de juiste momenten. Er is heel weinig verspilde moeite en het werk dat ze doen levert de gewenste resultaten op.

Een sleutelfactor in productiviteit is motivatie en het is van vitaal belang, niet alleen voor het behoud van de bedrijfsresultaten, maar ook voor afhankelijkheid en consistentie. Als u de output van uw bedrijf kent, wordt het gemakkelijker om uw bedrijf te voorspellen en te plannen.

Welke factoren zijn van invloed op de productiviteit van uw team?

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de productiviteit van uw werknemer, maar er zijn 4 belangrijke factoren die u gemakkelijk kunt veranderen om de productiviteit op de werkplek te verbeteren.

Hoe de productiviteit van werknemers te verbeteren - 10 tips van experts - Oak Engage (1)

Het belang van werknemersproductiviteit

Uw werknemers zijn een integraal onderdeel van uw bedrijf, daarom moet elk teamlid bijdragen aan het algehele succes door waarde toe te voegen aan hun rol.

De productiviteit van werknemers is essentieel voor het succes van elk bedrijf. Het heeft geen zin om de beste professionals voor uw bedrijf te laten werken als u ze niet correct kunt aansturen en hun werkprestaties kunt maximaliseren.

Wat veroorzaakt een lage productiviteit

Als u hebt vastgesteld dat er een probleem is met de productiviteit op de werkplek, is de eerste stap om te begrijpen hoe de productiviteit kan worden beïnvloed. Er zijn factoren die de productiviteit beïnvloeden waar u geen controle over heeft. Maar voor de factoren die u kunt beheersen, moet u de situatie analyseren en uitzoeken hoe u de problemen kunt oplossen.

Hoe de productiviteit van werknemers te verbeteren - 10 tips van experts - Oak Engage (2)

Werkdruk

De productiviteit van werknemers kan ontbreken omdat de werkdruk die u uw werknemers geeft te laag of te hoog is. Hoogwerklastenkan de geestelijke gezondheid ernstig onder druk zetten en tot burn-out leiden. We hebben gevonden datgemiddeld zei 33% van de werknemers dat verwachtingen in hun rol bijdroegen aan stressAan de andere kant kan lage werkdruk verveling en gebrek aan motivatie veroorzaken.

Ga met uw medewerkers om de tafel zitten en bespreek de werkdruk regelmatig, zodat u zich daarop kunt aanpassen. Maak gebruik van documentbeheer-apps die in uw bedrijf kunnen worden geïntegreerdintranet-platform, leuk vindenmaandag. comEnTrelloom een ​​duidelijke structuur van taken te creëren en de productiviteit te bevorderen.

Tegenstrijdige dynamiek

Laten we de feiten onder ogen zien, in elk bedrijf zullen er meningsverschillen zijn. Maar wanneer dat conflict groter wordt en zo erg wordt dat uw werknemers niet goed samenwerken, is het tijd om in te grijpen.

Conflicten op de werkvloer kunnen schadelijk zijn voor de werknemerproductiviteitomdat het het moreel verlaagt en een negatieve invloed kan hebben op de geestelijke gezondheid. Als je merkt dat er een probleem op de werkvloer ontstaat, probeer het dan zo snel mogelijk in de kiem te smoren; neem alle medewerkers apart om hun verschil uit te werken en een oplossing voor het probleem te bedenken.

Teammotivatie

Een laag moreel en een lage motivatie zijn een stille moordenaar op de werkvloer en hebben een impact op de prestaties van werknemers en het hele team. Het kan uw werknemers aan motivatie ontbreken als u een verandering in houding, gebrek aan initiatief en slechte prestaties ziet. Als u een van deze factoren opmerkt, moet u ervoor zorgen dat u ze meteen aanpakt om de productiviteit van uw werknemers te verbeteren.

Hoe de productiviteit van werknemers te verbeteren: onze top 10 tips

Als u eenmaal hebt vastgesteld waarom de productiviteit van uw personeel mogelijk laag is, is de volgende stap om na te denken over een oplossing voor het probleem.Oak's rapport over geestelijke gezondheidontdekte dat bijna een vijfde van degenen die op het werk gezondheidsproblemen hebben vanwege burn-out. Burn-out is zelfs een enorme factor die de productiviteit van werknemers beïnvloedt en het is zeker iets dat direct kan worden aangepakt. We hebben 10 toptips samengesteld voor het verhogen van de productiviteit op de werkplek, met een mix van korte- en langetermijnbenaderingen.

1. Verbeter de onboarding van werknemers

Veel werkgevers hebben nog steeds de mentaliteit dat zodra een contract is ondertekend, ze gegarandeerd de loyaliteit van hun nieuwe werknemers hebben. Voor talent van de nieuwe generatie geldt deze traditionele werkmentaliteit niet meer. Het vereist een effectief onboarding-programma om ze met succes te integreren in debedrijfscultuur.

Glassdoor ontdekte dat oorganisaties met een sterk onboardingproces verbeteren het behoud van nieuwe medewerkersmet maar liefst 82%. De basiselementen van effectieve onboarding bestaan ​​uit uitgebreide training, feedback, check-ins en hands-on ondersteuning. Daarnaast is het belangrijk voor eenbedrijfsintranetom het voor werknemers snel en gemakkelijk te maken om zoveel mogelijk over hun collega's te weten te komen.

2. Stop met micromanagen

Veel leiders denken dat micromanagen en het delegeren van taken aan werknemers de sleutel is tot het verhogen van de productiviteit, maar in werkelijkheid is dit niet minder waar.Empowerment van medewerkersis waar een bedrijf vertrouwen stelt in zijn werknemers om hun eigen taken en dagelijkse activiteiten op de werkplek te beheersen.

Hoewel veel bedrijven misschien doodsbang zijn bij de gedachte om hun werknemers hun eigen taken te laten beheren, zijn empowered werknemers waarschijnlijk productiever en23%zijn eerder geneigd om ideeën en oplossingen aan hun team aan te dragen.

3. Stimuleer flexibel werken en vrije tijd

Naarmate flexibele werkpatronen ontstaan, zouden meer bedrijven open moeten staan ​​voor de mogelijkheid van agile werken. Dit geeft uw werknemers de flexibiliteit om te bepalen wanneer, waar en hoe u werkt, om aan hun behoeften te voldoen en een meer gestructureerde balans tussen werk en privé te hebben om het welzijn van werknemers te vergroten. Een flexibele werkplek stelt uw team in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor projecten, hun eigen tijd te beheren en te werken volgens hun sterke punten. Een rapport van academici van de universiteiten van Cardiff en Southampton suggereerde dat de meerderheid van de thuiswerkende mensen net zo productief is, zo niet meer.

Hoe de productiviteit van werknemers te verbeteren - 10 tips van experts - Oak Engage (3)

Als u uw werknemers aanmoedigt om vrij te nemen, zal uiteindelijk de productiviteit van uw hele personeelsbestand toenemen. Als uw mensen urenlang aan het werk zijn en zichzelf geen pauze gunnen, zal dit hun concentratievermogen en de kwaliteit van het werk aantasten.

4. Huur mensen in, geen cv's

Het kan gemakkelijk zijn om verstrikt te raken in een verouderd en traditioneel wervingsproces waar goed onderwijs, relevante werkervaring en de juiste vaardigheden alles zijn waarnaar u op zoek bent. Er is echter een ander criterium dat net zo belangrijk is, zo niet belangrijker. Cultuur geschikt.

Aanwerven voor een cultuurfit gaat over het binnenhalen van werknemers van wie de overtuigingen, het gedrag en de waarden aansluiten bij uw organisatie. Door vanaf het begin de cultuur van uw bedrijf te communiceren, helpt een kandidaat te begrijpen wat hij als werknemer kan verwachten, zodat hij een weloverwogen beslissing kan nemen om de vacature al dan niet te accepteren. Als dit niet wordt besproken en cultuuraanpassing geen deel uitmaakt van uw wervingsstrategie, is de kans groter dat werknemers het bedrijf verlaten of behoorlijk onproductief zijn, wat leidt tot conflicten op de werkvloer.

5. Moedig teamsamenwerking aan

Hogere niveaus van innovatie leiden tot hogere productiviteit en bedrijfsgroei. Werknemers die voor samenwerkende bedrijven werken, zijn dat wel22% meer kans om te geloven dat hun werkgever om hen geeftover hun moraal. Daarom is het implementeren van een digitale, collaboratieve werkplek essentieel voor elk bedrijf dat zijn personeel volledig wil laten samenwerken.

Het hebben van een mobiele app voor het intranet van uw bedrijf is ook een goede manier om bedrijfsnieuws te delen met sociale feeds en tijdlijnfuncties - het stelt uw organisatie in staat veranderingen door te voeren of waardevolle feedback van medewerkers te verzamelen, wat uiteindelijk de productiviteit van het personeel verbetert.

6. Kampioensteamcommunicatie

Alle leiders weten dat duidelijke communicatie de sleutel tot succes is. Een artikel vanSmarpontdekte dat 72% van de werknemers de strategie van hun bedrijf niet volledig begrijpt, waardoor ze zich buiten de lus van belangrijke bedrijfsinformatie voelen en niet verbonden zijn met hun organisatie.

Het hebben van een intranet dat functies biedt zoals tijdlijnen, werknemersprofielen en instant messenger betekent dat werknemers gemakkelijk op de hoogte kunnen blijven van bedrijfsnieuws en direct met anderen kunnen communiceren.

7. Focus op training van werknemers

De training van uw werknemer speelt een grote rol in hoe voorbereid uw team is op hun werk. Hoe beter voorbereid ze zijn, hoe productiever ze waarschijnlijk zullen zijn. De training moet werknemers in staat stellen om veel sneller vertrouwd te raken met hun nieuwe bedrijf dan wanneer ze het alleen maar zelf zouden onderzoeken. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun eigen interne tools hebben, dus training is van vitaal belang voor werknemers om grip te krijgen op de specifieke resources.

Een rapport ingevuld doorGallupstelt dat 88% van de werknemers vindt dat hun werkgever slecht werk heeft geleverd met het onboarding- en trainingsproces. Als er onvoldoende aandacht wordt besteed aan training en onboarding, kan dit leiden tot meer personeelsverloop en productiviteitsverlies.

8. Vraag om feedback

Feedback van medewerkers is essentieel voor het management om hun interne communicatiestrategie, communicatie en meer te verbeteren. Daarom is het essentieel om een ​​enquête te hebben die werknemers kunnen invullen op het intranet van uw bedrijf. Leiderschap is in staat om op een beknopte en collaboratieve manier de feedback te krijgen die het nodig heeft.

9. Wees dankbaar

Erkenning is een belangrijke motivator voor werknemers en geeft hen een gevoel van voldoening en geeft hen het gevoel gewaardeerd te worden voor hun harde werk en inspanningen. Waardering zorgt er niet alleen voor dat medewerkers meer zelfvertrouwen krijgen, het verbetert ookproductiviteitin de werkplaats.

Wanneer een werknemer wordt geprezen voor hard werken, versterkt dit zijn gedrag en is de kans groter dat hij dat gedrag voortzet. De statistieken van de waardering van medewerkers spreken voor zich; 72% van de werknemers zei dat ze harder zouden werken als ze gewaardeerd werden.

10. Waardetransparantie

Als leider is het belangrijk om duidelijk en beknopt te zijn met je medewerkers als het gaat om het delegeren van taken. Als er een groot project aankomt, zorg er dan voor dat u de 'SMART'-doelstellingen van de taak aan uw werknemers schetst; zo weten ze wat de taak inhoudt, wat er van ze wordt verwacht en hoe ze hun succes kunnen meten.

Hoe de productiviteit van werknemers te verbeteren - 10 tips van experts - Oak Engage (4)Zonder een reeks doelstellingen achter een taak te geven, zullen uw werknemers hoogstwaarschijnlijk de validiteit van de taak in twijfel trekken, wat de productiviteit van werknemers zou kunnen schaden.

Hoe u uw medewerkers de juiste tools kunt bieden

Het is van essentieel belang dat u uw werknemers de juiste tools op het intranet van uw bedrijf biedt om de algehele productiviteit te verhogen. U wilt niet dat uw personeel eindeloos op zoek is naar de juiste tools of functies die hun productiviteit belemmeren en ervoor zorgen dat ze hun focus verliezen.

Dit zijn onze belangrijkste functies in Oak die we zouden aanraden om in uw intranet te implementeren om de productiviteit te verbeteren:

Applicatie voor de mobiele telefoon

Een digitale werkplek moet uw werknemers toegang geven tot alle bedrijfsinformatie en de mogelijkheid hebben om op elk moment samen belangrijke documenten met collega's te delen.

De mobiele app van Oak geeft alle werknemers een plezierige ervaring en geeft hen overal toegang tot het bedrijfsintranet. Bureauloos, externe medewerkers, op kantoor - het geeft bedrijven de mogelijkheid om altijd en overal toegang te krijgen tot hun intranetoplossing.

Samengestelde inhoud

Curated content is een geweldige tool die kunstmatige intelligentie gebruikt om contentfeeds voor uw werknemers te personaliseren, zodat ze alle informatie krijgen die ze nodig hebben en willen. Werknemers die gerichte en relevante informatie ontvangen, betekent dat ze alle tools en informatie hebben die ze nodig hebben om hun werk efficiënt te doen en dat het lawaai aanzienlijk wordt verminderd.

Enquêtes voor feedback

Pulse Surveys in Oak worden gebruikt om echte, bruikbare inzichten te verzamelen waar bedrijven gebruik van kunnen makende betrokkenheid van medewerkers verbeteren, productiviteit, samenwerking en verbetering van de werknemerservaring.

Hoe de productiviteit van werknemers te verbeteren - 10 tips van experts - Oak Engage (5)

Met Pulse Surveys kunnen bedrijven hun werknemers begrijpen, feedback verzamelen en meer. Ze zijn een enorm veelzijdige tool die u waardevolle gegevens van werknemers oplevert, allemaal binnen het bedrijfsintranet.

Software voor werknemersherkenning

Waardering van medewerkers speelt een sleutelrol in een intranet en kan door alle leden van een organisatie worden verzonden. Met de software voor werknemersherkenning van Oak kunt u de prestaties van uw werknemers, groot en klein, uiten. Dit creëert een positieve werkomgeving, die op zijn beurt het welzijn van de werknemers verbetert en de samenwerking en productiviteit verhoogt.

Methoden om productiviteit te meten

Nu we hebben vastgesteld hoe we de productiviteit kunnen verbeteren, is het belangrijk om te begrijpen hoe we dit effectief kunnen meten. U kunt productiviteit meten door:

  • Het meten van het aantal behaalde doelen
  • Bedrag van de winst
  • Hoeveelheid voltooid werk
  • Kwaliteit van het geleverde werk
  • Hoeveelheid tijd besteed aan een taak

Al deze methoden zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de productiviteit van uw personeel op het hoogste niveau blijft.


Het lijdt geen twijfel dat veel bedrijven een terugval in de productiviteit van werknemers ervaren, maar deze fase hoeft niet permanent te zijn. Zodra u de oorzaak van het gebrek aan productiviteit op de werkplek hebt vastgesteld, moet u ervoor zorgen dat u de juiste stappen onderneemt om het probleem aan te pakken en de juiste oplossing voor uw werknemers aan te dragen.Neem contact opom te zien hoe Oak voor u zou kunnen werken.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 27/12/2023

Views: 6131

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.